Reset Password

Booking a property. Process

08/06/2017 by mihpre

Rezervarea unei proprietati. Proces complet.

Rezervarea unei proprietati pe BookRentStay se face in cativa pasi simpli.

1. Cautarea unei proprietati.

Cea mai simpla metoda de cautare a unei proprietati care sa corespunda cerintelor dvs. se face direct in Pagina principala completatand urmatoarele informatii in campurile de Cautare avansata:

 • In ce localitate doriti sa inchiriati? – Introduceti cateva litere si apoi alegeti din lista una dintre localitatile recomandate.

 • Alegeti o Data de intrare

 • Alegeti o Data de iesire

 • Alegeti numarul de Oaspeti

 • Apasati butonul „Cauta

2.  Alegerea unei proprietati si vizualizarea informatiilor

Dupa apasarea butonului „Cauta” se va efectua cautarea conform criteriilor introduse de dvs. Vor fi afisate proprietatile din localitatea aleasa, care au disponibilitate in datele de intrare si iesire alese si care pot sa acomodeze numarul de oaspeti selectati. In pagina sunt afisate 12 proprietati. Pentru a le vedea pe toate folositi butoanele de navigare din josul paginii: Dand click pe o imagine veti fi redirectionat catre pagina cu detaliile proprietatii respective.

 • Dati click pe poze pentru a le vedea la dimensiune maxima
 • Cititi cu atentiile detaliile despre proprietate.
 • Verificati preturile pe noapte, pe un numar de mai multe nopti precum si informatiile legate de anumite taxe suplimentare
 • Verificati adresa proprietatii
 • Verificati facilitatile oferite de proprietate

 

3. Rezervarea proprietatii

In dreapta paginii (pe calculator) sau in josul paginii, dupa detalii (pe mobil) veti regasi formularul de rezervare. Acesta este deja completat cu informatiile introduse de dvs. Verificati daca informatiile sunt corecte. Daca doriti, puteti sa modificati data de intrare, data de iesire si numarul de oaspeti. La modificare, pretul total pe inchiriere se va recalcula automat. Daca informatiile sunt corecte, apasati butonul „Rezerva acum” Daca nu sunteti logat ca utilizator, vi se va cere sa faceti un cont de utilizator sau sa va autentificati. Pe ecran va aparea un formular in care veti putea sa introduceti datele.   Daca nu aveti inca un cont, pentru inregistrare utilizator nou adaugati urmatoarele informatii:

 • Nume utilizator – trebuie sa fie unic
 • Email – trebuie sa fie unic
 • Numar de telefon mobil (pe el veti primi SMS-uri atunci cand se confirma rezervarile)
 • Parola
 • Reintroduceti parola (pentru siguranta)
 • Bifati „Sunt oaspete”
 • Cititi cu atentie Termenii si conditiile site-ului dupa care bifati casuta prin care sunteti de acord cu ei
 • Apasati butonul de „Creeaza un cont”

Daca aveti deja un cont, apasati pe „Autentificare membri!” si introduceti datele  (nume utilizator si parola). Daca informatiile introduse nu sunt corecte veti fi atentionat printr-un mesaj pe ecran. Daca ati uitat parola, cereti resetarea ei. (pentru mai multe informatii despre autentificare si resetare parola vizitati Manualul utilizatorului) Dupa ce v-ati inregistrat sau autentificat veti reveni automat pe pagina proprietatii pe care doriti sa o inchiriati. Apasati butonul Rezerva acum. Veti primi o confirmare daca cererea a fost trimisa.

4. Confirmarea rezervarii

In momentul in care un oaspete trimite o cerere de rezervare urmand pasii de mai sus, proprietarul primeste automat pe numarul de telefon adaugat la profilul lui un SMS in care este informat despre cererea de rezervare. In acelasi timp va primi si pe adresa de eMail furnizata la momentul inregistrarii un mesaj cu aceleasi informatii. Proprietarul se va autentifica pe site, va deschide Panoul de control propriu si va putea vedea cererile de rezervare. In acest moment proprietarul poate anula cererea, daca nu este de acord cu ea sau poate aproba cererea si emite o factura. Emiterea facturii inseamna confirmarea rezervarii. Atentie! In mesajul SMS veti primi si link-ul direct catre „Cererea de rezervare” insa acesta va functiona doar daca sunteti deja autentificat/conectat pe site. Daca nu sunteti autentificat va fi nevoie sa o faceti, pentru a putea confirma cererea. Acest lucru se datoreaza masurilor de securitate!

5. Regasirea informatiilor despre rezervare.

Daca un proprietar a confirmat o rezervare:

 • veti primi un SMS pe numarul de telefon adaugat la momentul inregistrarii ca utilizator
 • veti primi un eMail pe adresa furnizata la momentul inregistrarii ca utilizator

Atentie! In mesajul SMS veti primi si link-ul direct catre „Cererea de rezervare” insa acesta va functiona doar daca sunteti deja autentificat/conectat pe site. Daca nu sunteti autentificat va fi nevoie sa o faceti, pentru a putea vedea cererea. Acest lucru se datoreaza masurilor de securitate! Este nevoie ca dvs. sa confirmati acceptul prin plata unui avans de 10% din valoarea totala a rezervarii/facturii. Avansul reprezinta garantia faptului ca doriti in continuare sa rezervati proprietatea respectiva. Dupa plata avansului proprietatea va fi rezervata doar pentru dvs. pentru perioada dorita. Pentru a plati trebuie mai intai sa verificati rezervarea. Intrati pe site. Daca nu sunteti autentificat, accesati „Autentificare” sus, in dreapta paginii. Introduceti numele utilizatorului si parola. Daca sunteti deja autentificat dati click pe sageata de langa numele dvs, din aceeasi pozitie, dreapta sus. Se va extinde Panoul Utilizatorului. In functie de profilul fiecarui utilizator, acest Panou poate avea mai multe sau mai putine informatii. Astfel, pentru un utilizator de tip „Proprietar” vor fi disponibile toate cele 9 casute de mai sus. Un utilizator de tip „Oaspete” nu va avea acces la „Proprietatile mele” si la „Cereri de rezervare” Apasati „Rezervari”. Veti fi redirectionat catre Pagina de control. In dreapta paginii veti avea un meniu care cuprinde toate casutele din Panoul de control. In stanga veti vedea toate rezervarile facute de dvs. In aceasta fereastra, in dreptul proprietatii pentru care ati facut cererea de rezervare sunt afisate mai multe informatii:

 • Imaginea principala a propritetatii, asa cum apare anuntul pe site
 • Numarul cererii de rezervare si Numele proprietatii
 • Perioada
 • Numarul de factura
 • Numarul de oaspeti

Sunt disponibile mai multe butoane:

 • daca cererea nu a fost inca confirmata de proprietar, apare butonul gri de „Cerere in asteptare„:

 • daca doriti sa anulati cererea, apasati pe butonul rosu „Anuleaza cererea de rezervare
 • daca cererea a fost confirmata, apasati butonul verde „Detalii plata„.
 • Vor fi afisate datele facturii si veti putea plati cu PayPal, Card Bancar sau puteti face Transfer Bancar

 • Daca ati efectuat deja o plata, puteti vedea detaliile apasand butonul verde „Vezi detalii
 • Daca ati facut o rezervare si doriti sa trimiteti o recomandare, apasati butonul verde „Postare recomandare

 • Daca ati facut deja o recomandare veti vedea afisat „Ati acordat deja o recomandare proprietatii acestea!

6. Efectuarea platii avansului de rezervare

BookRentStay NU RETINE niciun fel de informatii bancare ale utilizatorilor sai! Pentru platile efectuate prin Paypal, Card Bancar sau Transfer Bancar oaspetii sunt redirectionati catre pagina securizata a procesatorului de plati (Paypal sau banca). Informatiile de autentificare de acolo, informatiile despre card, utilizator, parole etc. sunt introduse pe site-ul procesatorului de plati si nu pe site-ul BookRentStay.

Plata cu PayPal

Daca aveti un cont PayPal puteti plati direct apasand butonul „Plata cu Paypal sau Card Bancar„. Va fi afisat mesajul „Conectare la Paypal! Va rugam asteptati…” dupa care veti fi redirectionat catre site-ul Paypal. Vor fi afisate detaliile platii si va trebui sa introduceti utilizatorul si parola PayPal. Dupa autentificare urmati pasii necesari in paypal. Daca nu doriti sa faceti plata, apasati link-ul de „Cancel and return to BookRentStay” afisat sub formularul de autentificare. Daca plata se efectueaza veti fi redirectionat catre site-ul BookRentStay, in pagina de Rezervari.

Plata cu Card Bancar

Plata cu Card Bancar se efectueaza tot prin intermediul PayPal. Apasati butonul „Plata cu Paypal sau Card Bancar„. Va fi afisat mesajul „Conectare la Paypal! Va rugam asteptati…” dupa care veti fi redirectionat catre site-ul Paypal. Apasati butonul „Check Out as a Guest”. Introduceti toate informatiile necesare in formular. Daca nu doriti sa faceti plata, apasati link-ul de „Cancel and return to BookRentStay” afisat sub formularul de autentificare. Daca plata se efectueaza veti fi redirectionat catre site-ul BookRentStay, in pagina de Rezervari.

Plata cu Transfer Bancar

Daca doriti sa faceti un transfer bancar apasati butonul „Wire Transfer” – Transfer bancar. Pe ecran va fi afisat un mesaj de confirmare.

Apasand butonul „Trimite factura” veti primi pe adresa de email informatiile legate de contul bancar unde trebuie sa faceti transferul pentru plata avansului. In momentul in care avansul va fi platit (dureaza cateva zile, in functie de banca de unde platiti si cea catre care platiti) veti primit un email cu confirmarea platii. Intrand apoi in contul dvs. la „Rezervari” veti vedea status-ul acesteia ca fiind confirmata.

7. Felicitari!  Tocmai ati rezervat proprietatea dorita!

Felicitari! Ati parcurs toti pasii pentru efectuarea unei rezervari! In acest moment puteti veti putea vedea informatiile proprietarului si veti putea lua legatura directa cu el. Veti putea astfel discuta datele sosirii dvs la locuinta precum si daca mai aveti alte cerinte (de exemplu transfer aeroport sau anumite alte facilitati in proprietate). Singura obligatie a dvs. este ca in momentul intalnirii cu proprietarul sa ii achitati acestuia diferenta de 90% din valoarea inchirierii. Va dorim sedere placuta!   Pentru orice informatii suplimentare va rugam sa ne contactati folosind formularul din pagina de Contact.

 • Cauta alte proprietati

 • Tipuri de proprietati

 • Contact